اولین باری است که علی (علیهالسلام) آرزو میکند، هر چه زودتر از اتاق خارج شود و ادامه صحبتهای همسرش را نشنود. فاطمه (سلاماللهعلیها) در آخرین ساعتهای عمر، با همسرش به وصیت نشسته است.
علی (علیهالسلام) منتظر است تا فاطمه (سلاماللهعلیها) بهعنوان دختر مبارز رهبر اسلام، وصیتهای سیاسی خود را مطرح کند؛ اما قبل از آن، فاطمه (سلاماللهعلیها) دغدغه مهم خانوادگیاش را بیان میکند.
میفرماید: پس از من با «امامه» ازدواج کن؛ زیرا او برای فرزندانم مثل من خواهد بود و مردان را چارهای جز زن گرفتن نیست...
اشک، محاسن علی (علیهالسلام) را خیس کرده است.
بانو میفرماید: سزاوار است که من بر تو گریه کنم، زیرا بهزودی راحتی من فرامیرسد درحالیکه رنجهای تو ادامه دارد...
پیام تصویر به خانواده معاصر
خانمها!
احساس مسئولیت در برابر تقویت و استحکام خانواده، باید بهگونهای در شما نهادینه شده باشد که مهمترین دغدغه شما در صورت نبودنتان، آرامش خانواده باشد.
خانواده شما همسر و فرزندانتان هستند.
مادرترین زن کسی است که برای تربیت فرزندانش حتی از دل خویش بگذرد و از آرزوهای خود چشم بپوشد. یقین داشته باشید برای فاطمه (سلاماللهعلیها) هم بسیار سخت بوده است که در میان زنان عرب، به دنبال مادری برای فرزندانش بگردد که پس از او به ترتیب او نسبت به کودکانش اعتماد کند.
این نهایت عشق مادرانه و گذشت عاشقانه است که چنین تفکری را در بانو به شکوفایی میرساند.
خانمها! آقایان!
نسبت به وقایع، اگرچه تلخ و دشوار، اما واقعبین باشیم. حقایقی است که جان انسان را آتش میزند اما خواست پروردگار است و زیباتر آن است که به خواسته خداوند راضی باشیم.
مرگ هم یکی از آن تلخترین شیرینیهاست. بکوشیم آن را باور کنیم و خود را برای آن مهیا نماییم. معادنگری به انسان کمک میکند، داشتههایش را پاس بدارد و بر نداشتههایش سوگوار نباشد.
منبع: آلبوم خانواده، جواد اکبری دافساری و محبوبه زارع