فاطمه (سلاماللهعلیها) در بستر بیماری است. تمام امروز را بر غم هجران پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) و غفلت و گمراهی امت گریسته است. روحیهاش کاملاً بههمریخته است. علی (علیهالسلام) کنار بالینش مینشیند و راهی را میجوید تا بتواند بانویش را تسکین دهد.
آرام میفرماید: بگو دلت چه میخواهد تا همان را برایت انجام دهم.
زنی که به نهایت بلوغ ادراک در نوآوری و نونگری رسیده، آرام نفسی میکشد. سپس رو به همسرش میفرماید: میدانی دلم چه میخواهد؟
علی (علیهالسلام) با خوشحالی و هیجان میپرسد: بگو چه میخواهی؟
بانو جواب میدهد: علی جان! به خدا این مردم فریب خوردهاند. بیا باهم به در خانه مهاجر و انصار برویم تا من با تکتک آنها صحبت کنم و غدیر را یادشان بیاورم.
باید به آنها بگویم که گول خوردهاند. ...
درحالیکه بغضی سنگین در گلوی علی (علیهالسلام) نشسته و یقین دارد، اثری در مردم نخواهد داشت، قبول میکند و فاطمه (سلاماللهعلیها) را با همان بیماری به در خانه مهاجر و انصار میبرد.
بانو با تکتک مردم سخن میگوید. امربهمعروفشان میکند؛ اما آنها بهانه میآورند و ... .
پیام تصویر به خانواده معاصر
خانمها! آقایان!
امربهمعروف و نهیازمنکر یکی از فروع دین است که با شرایط خاص خودش بر ما واجب و ضروری است. اگر با نگاه جامعهشناسانه به کاربردی شدن این مسئله در اجتماع بیندیشیم، بیتردید بهیقین میرسیم که سنگری محکمتر از آن برای مقابله با انحرافات و تزلزلهای اجتماعی وجود ندارد.
خانواده و اجتماع ارتباط ناگزیری باهم دارند. ممکن نیست خانواده از اجتماع تأثیر نپذیرد. برای همین قوام خانوادههاست که استحکام جوامع را رقم میزند. از سویی فساد و انحرافات اجتماعی عرصه را بر رشد خانوادهها تنگ خواهد کرد.
تنها درصورتیکه هریک از افراد و خانوادهها پاسبان ارزشها باشند میتوان به سلامت اجتماع مطمئن بود. هیچ سلاحی در این پاسبانی، قویتر از امربهمعروف و نهیازمنکر نیست. متأسفانه در جامعه امروز کمتر استفادهای از آن میشود.
فلسفه قیام سیدالشهدا (علیهالسلام) امربهمعروف بوده است. درحالیکه عزادارترین عاشقان امام حسین (علیهالسلام) هم کمتر در زندگی خود به این اصل توجه دارند.
بکوشیم این اصل اساسی را برای نسل بعد، مسئلهای ناشناخته و موضوعی غیرضروری قرار ندهیم. تنها راه این است که خود به آن توجه داشته باشیم و آن را از درون خانهها به زیباترین شکل بیان و نهادینه کنیم.
منبع: آلبوم خانواده، جواد اکبری دافساری و محبوبه زارع