حریر حیا
  • 3626
  • 221 مرتبه
توصیه‌های امام حسین(علیه السلام) در مورد حفظ عفاف و حجاب زنان در جامعه

توصیه‌های امام حسین(علیه السلام) در مورد حفظ عفاف و حجاب زنان در جامعه

1398/06/31 11:25:09 ق.ظ

کرامت انسانی زن، در سایه عفاف او تأمین می‌شود و زنان جامعه ما می‌توانند با حفظ عفاف و حجاب خود همانند حضرت زینب (علیهاالسلام) و حضرت فاطمه (علیهاالسلام) به فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی بپردازند.
حجاب یکی از احکام دینی است که برای حفظ و پاک‌دامنی زن و نیز حفظ جامعه از آلودگی‌های اخلاقی تشریع شده است. نهضت عاشورا برای احیای ارزش‌های دینی بود. در سایه آن حجاب و عفاف زن مسلمان نیز جایگاه خود را یافت و امام حسین
(علیه‌السلام) و زینب کبری (علیهاالسلام) و دودمان رسالت، چه با سخنانشان، چه با نحوه عمل خویش، یادآور این گوهر ناب گشتند. برای زنان، زینب کبری و خاندان امام حسین (علیهاالسلام) الگوی حجاب و عفاف است. اینان در عین مشارکت در حماسه عظیم و ادای رسالت حساس و خطیر اجتماعی، متانت و عفاف را هم مراعات کردند و اسوه همگان شدند.
حسین بن علی
(علیه‌السلام) به خواهران خویش و به دخترش، فاطمه (علیهاالسلام)، توصیه فرمود که اگر من کشته شوم، گریبان چاک نزنید، صورت مخراشید و سخنان ناروا و نکوهیده مگویید. این‌گونه حالات، درشان خاندان قهرمان آن حضرت نبود، به‌خصوص که چشم دشمن ناظر صحنه‌ها و رفتار آنان بود.
رفتار توأم با عفاف و رعایت حجاب همسران و دختران شهدای کربلا و حضرت زینب، نمونه عملی متانت بانوی اسلام بود. امام سجاد
(علیه‌السلام) نیز تا می‌توانست، مراقب حفظ شئون آن بانوان بود. در کوفه به ابن زیاد گفت: مرد مسلمان و پاک‌دامنی را همراه این زنان بفرست، اگر اهل تقوایی!
به نقل سید بن طاووس، شب عاشورا امام حسین
(علیه‌السلام) در گفت‌وگو با خانواده‌اش آنان را به حجاب و عفاف و خویشتن‌داری توصیه کرد
در حادثه حمله دشمن به خیمه‌ها و غارت آنچه آنجا بود، زنی از بنی بکر بن وائل از بانوان حرم دفاع کرد و خطاب کرد که: ای آل بکر بن وائل! آیا دختران پیامبر را غارت می‌کنند و جامه‌هایشان را می‌برند و شما می‌نگرید؟
دختران و خواهران امام، مواظب بودند تا حریم عفاف و حجاب اهل‌بیت پیامبر تا آنجا که می‌شود، حفظ و رعایت شود. ام‌کلثوم به مأمور بردن اسیران گفت: وقتی ما را وارد شهر دمشق می‌کنید از دری وارد کنید که تماشاچی کمتری داشته باشد و از آنان درخواست کرد که سرهای شهدا را از میان کجاوه‌های اهل‌بیت فاصله بدهند تا نگاه مردم به آن‌ها باشد و حرم رسول‌الله را تماشا نکنند.
هدف از نقل این نمونه‌ها نشان دادن این نکته است که هم خاندان امام حسین
(عَلَیهِ السَّلام)، نسبت به حجاب و عفاف خویش مواظبت داشتند و هم از رفتار دشمن در این‌که حریم حرمت عترت پیامبر را نگاه داشته و آنان را در معرض تماشای مردم قرار داده بودند، به‌شدت انتقاد می‌کردند.
باآنکه زیردست دشمن بودند و داغدار و مصیبت‌زده از منزلی به منزلی و از شهری به شهری و از درباری به درباری آنان را می‌بردند، با نهایت دقت، نسبت به حفظشان و مرتبه یک زن پاک‌دامن و متعهد مراقبت داشتند و در همان حال نیز سخنرانی‌های افشاگرانه و انجام رسالت و تبیین و دفاع از اهداف شهدا بازنمی‌ماندند. حرکت اجتماعی سیاسی، در عین مراعات حجاب و عفاف و این درسی برای بانوان در همه دوران و همه شرایط است.

 

 

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

اخبار مرتبط