غنچهای تا هست پنهان در حجــاب
میکند از او خــزان هم اجتنــاب
تا نقــــابــش بــاز از ســـر میشود
با نســیمــی زود پرپر میشود
عفت و حیای زن، زمینهای برای مصونیت زن از چشم مردان شهوتران و گرگصفت است. عفت و حیای زن موجب احترام و شخصیت او میگردد.
شهید مطهری میفرماید: طبیعت، مرد مظهر طلب و عشق و تقاضا آفریدهشده و زن مظهر مطلوب بودن، معشوق بودن. طبیعت، زن را گل و مرد را بلبل، زن را شمع و مرد را پروانه قرار داده است.
اینیکی از تدابیر حکیمانه و شاهکارهای خلقت است که در غریزه مرد نیاز و طلب و در غریزه زن ناز و جلوه قرار داده است. ویلیام جیمز آمریکایی، فیلسوف معروف میگوید: «حیا و خودداری ظریفانه زن غریزه نیست بلکه دختران حوا در طول تاریخ دریافتند که عزت و احترامشان به این است که به دنبال مردان نروند ، خود را مبتذل نکنند و از دسترس مرد خود را دور نگه دارند . زنان این درسها را در طول تاریخ دریافتند و به دختران خود یاد دادند.»
همواره این مأموریت به جنس نر دادهشده است که خود را دلباخته و نیازمند به جنس ماده نشان بدهد. مأموریتی که به جنس ماده دادهشده این است که با پرداختن به زیبایی و لطف و با خودداری و استغنای ظریفانه، دل جنس خشن را هر چه بیشتر شکار کند و او را از مجرای حساس قلب خودش و به اراده و اختیار خودش در خدمت خود بگمارد.
درواقع نیازی در مردان وجود دارد که آنان را علاقهمند به کشف ناشناختهها میکند و تلاشی که در مسیر کشف ناشناختهها میکند موجب میشود این نیاز رفع شود و در غیر این صورت، نیاز، رفع نشده و بهصورت عقدهای روانی در مرد باقی میماند. جالب اینجاست که نهتنها روانشناسی اسلامی بلکه روانشناسی غربی هم این ویژگیهای مردان را تأیید میکند.
آلفرد هیچکاک، کارگردان غربی دراینباره میگوید: زنان شرقی به خاطر حجابی که دارند خودبهخود جذاب میشوند و همین مسئله سبب وجود جاذبه نیرومندی در آنها میشود،
ویکتور هوگو معتقد است: اصولاً زن عفیف، زیبا و پسندیده است. وجاهت توأم با وقار و عفت به زن قدرتی میدهد که قویترین مردان را یارای مقاومت در برابر او نیست. بلکه آنها را به تعظیم در مقابل خویش وامیدارد.
ویل دورانت نیز میگوید: زنان دریافتهاند که دستودلبازی، مایه تحقیر است و این را به دختران خود یاد دادهاند.
خانم ژوئن لمبروز، روانشناس معروف ایتالیایی، تداوم عفت و حیای زن را مهم شناخته و دل دادگی مرد را در این زمینه مؤثر دانسته است.
بدون شک منشأ حجاب و حیای زن را در عشق علاقه میتوان یافت چون وقتی زن مرد را به خویش علاقهمند و خود را نسبت به او متمایل دید، اصل خودنمایی و جلوه گری از بین میرود. حیا یکی از لطیفترین دلفریبیهای زنان است. زنان بیشرم جز در موارد زودگذر برای مردان جذاب نیستند.
با توجه به سخنان بزرگان و اندیشمندان تاریخ درمییابیم که هر چیزی که پنهانتر باشد برای مردان جذابتر است و این در مورد همه مردان صدق میکند. انسان نسبت به هر چیزی که منع شود حریصتر میشود و برای هر چه که بیشتر زحمت بکشد آن چیز در نظرش عزیزتر است.
بنابراین به این نتیجه میرسیم که حجاب و عفاف زن فقط در کشورهای شرقی مورد استقبال قرار نخواهد گرفت بلکه در سراسر کشورهای غربی، خلأ عفت و حجاب حس میشود و بسیار موردتوجه قرار میگیرد. پس حجاب جاذبه خوبیها و دافعه خطاهاست. حجاب سرچشمه کمال و شخصیت زن است و اسلام ناب محمدی شخصیت زن را بسیار ارزشمند، موردتوجه و هم چون گوهری در صدف میداند. این مقوله را با سخن پربرکت یک شهید به پایان میبریم. شهید محمدحسن جعفرزاده بر این باور بود که: خواهرم! استعمار قبل از هر چیزی از سیاهی چادر تو میترسد تا از سرخی من.
منبع: ماهنامه منشور پنجم