بعضیها خیال میکنند که این «ولایت مطلقهٔ فقیه» که در قانون اساسی آمده، معنایش این است که رهبری، مطلقالعنان است و هر کار که دلش بخواهد میتواند بکند!
معنای ولایت مطلقه این نیست. رهبری بایستی موبهمو قوانین را اجرا کند و به آنها احترام بگذارد منتها در مواردی اگر مسئولان و دستاندرکاران امور بخواهند قانونی را که معتبر است موبهمو عمل کنند دچار مشکل میشوند. قانون بشری همینطور است. قانون اساسی راه چارهای را باز کرده و گفته آنجایی که مسئولان امور در اجرای فلان قانون دچار مضیقه میشوند؛ و هیچ کار نمیتوانند بکنند مجلس هم اینطور نیست که امروز شما چیزی را ببرید و فردا تصویب کنند و به شما جواب بدهند رهبری مرجع است این معنای ولایت مطلقه است و الا رهبر، رئیسجمهور، وزرا و نمایندگان، همه در مقابل قانون تسلیماند و باید تسلیم باشند [1].
مفهوم استبداد یا خودسری، به میل خود یا به ضرر مردم تصمیم گرفتن، مطلقاً در معنای ولایت اسلامی نیست... مقصود، آموزش و درس و راه اسلامی است. البته کسانی که دلباخته مفاهیم غربی و بیگانهای از اسلام هستند ممکن است حرفهایی بزند یا تصوراتی بکنند؛ لیکن اینها براثر نشناختن مفهوم ولایت است.
[1]- بیانات در دیدار با استادان و دانشجویان قزوین،1382/9/26.