مهارت های زندگی
  • 4829
  • 184 مرتبه
روزه در ایستگاه افطاری

روزه در ایستگاه افطاری

1399/02/09 03:58:04 ب.ظ

اول، شیرینی این لطیفه را بچشید و مطمئن باشید که روزه‌تان را باطل نمی‌کند «در یکی از روزهای رمضان، شخصی را دیدند که آلو در دهان وارد و فکّین او در حرکت است. به او گفتند: ای بی‌دین! چرا روزه می‌خوری؟

گفت: حاشا و کلاً! این آلوها را برای افطار در دهان خیسانیده‌ام و تا صدای توپ بلند نشود، فرونبرم و به جان تو که یک‌دانه از آن نخورم.» حالا بخوانید نکته‌های شیرین افطاری را:


 در مقایسه افطار با وعده‌های معمول غذایی، افطار را می‌توان متناظر با صبحانه در نظر گرفت، به همین خاطر مصرف مواد غذایی مشابه صبحانه هنگام افطار پیشنهاد ماست.

توصیه می‌شود در هنگام افطار، روزه خود را با خرما یا آب گرم باز کنید، مصرف این مواد سبب کنترل اشتها می‌شود و از بیش خواری به هنگام افطار جلوگیری می‌کند.

برای آغاز افطار، خوردن چای شیرین کم‌رنگ، شیر گرم، فرنی و حلیم کم‌روغن مناسب است؛ نان و پنیر و سبزی (البته ضدعفونی شده) و یا نان و پنیر و گردو نیز انتخاب خوبی است.

توصیه متخصصان تغذیه این است که برای افطار یک غذای سبک مصرف شود و حداقل یک تا دو ساعت پس از افطار، غذای اصلی در وعده شام باشد.

در وعده افطار باید از مصرف غذاهای چرب، شیرین، حجیم، نفّاخ و نوشیدنی‌های گازدار و خنک پرهیز شود.

معده خالی شما در هنگام افطار تحمل غذای خشن را ندارد، بنابراین خوردن غذاهای سهل‌الهضم و تقریباً نرم را در اولویت برنامه تغذیه‌ای‌تان بگذارید.

قندهای طبیعی مثل خرما و کشمش جایگزین بسیار خوبی برای زولبیا و بامیه هستند؛ چراکه زولبیا و بامیه فقط سیری کاذب ایجاد می‌کنند و فاقد ارزش غذایی و درعین‌حال چاق‌کننده‌اند.

اگر تخم‌مرغ میل می‌کنید در درجه اول، آن را به‌صورت آب پز سفت و در درجه دوم به‌صورت نیم‌بند (به‌شرط آن‌که سفیده آن منعقد شده باشد و زرده کمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل کنید.

مصرف نوشابه‌های گازدار به‌ویژه در ماه مبارک رمضان ممکن است موجب تحریک معده به‌خصوص در افراد مبتلا به التهاب معده (گاستریت) شود.

سعی کنید در ماه مبارک و به‌طورکلی در رژیم غذایی طول سالتان به‌جای غذاهای چرب و سرخ‌شده از غذاهای آب پز، بخارپز و کبابی استفاده شود.

پس از اذان مغرب بدون تأخیر طولانی، روزه را باز کنید.

استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر و قندهای پیچیده هم چون سبزیجات و انواع میوه به‌جای استفاده از ترکیبات حاوی قندهای ساده و چربی فراوان (از قبیل حلوا آن هم به مقدار زیاد) توصیه می‌شود.

استفاده فراوان از آب و نیز انواع شربت‌ها در هنگام افطار به بهانه کنترل تشنگی نه‌تنها باعث مهار تشنگی نخواهد شد، بلکه به علت استفاده از حجم بالایی از مایعات و گنجاندن آن در معده‌ای که ساعت‌ها خالی بوده است، می‌تواند باعث التهاب معده و دستگاه گوارش شود، لذا افرادی که چنین عادتی دارند، پس از چند روز دچار درد در ناحیه فوقانی شکم می‌شوند و گاه باعث شده که از ترس ناراحتی شدیدتر نتوانند به روزه‌داری ادامه دهند. در مورد مصرف فراوان شربت‌ها نیز با توجه به افزایش ناگهانی قند دریافتی و ترشح شدید هورمون انسولین برای تنظیم قند خون، در فاصله زمانی کمی فرد دچار گرسنگی و ضعف شده و مجدداً برای رفع آن به استفاده از مواد غذایی شیرین پرداخته و این سیکل تکرار می‌شود.

سرعت غذا خوردن را نیز در هنگام افطار بایستی کنترل کرد. پیشنهاد می‌شود 15 تا 20 دقیقه را برای افطار اختصاص دهید تا هم دستگاه گوارش بتواند خود را برای شروع مجدد هضم و جذب، آماده نماید و هم در این مدت تنظیم احساس سیری توسط مغز صورت پذیرد.

از طرف دیگر، افرادی که دچار رفلکس معده هستند باید وعده افطار را سبک مصرف کنند. در این گروه، افطار و شام حتماً باید در دو وعده مجزا مصرف شود.

پیاده‌روی و ورزش به‌ویژه پس از افطار می‌تواند تا حدود زیادی برای بدن مفید باشد.

 

 

منبع: ماهنامه خانه خوبان

اخبار مرتبط