خانواده آسمانی
  • 3928
  • 180 مرتبه
ویژگی‌های خانواده موفق از نظر پروفسور محمد پسر ک لی

ویژگی‌های خانواده موفق از نظر پروفسور محمد پسر ک لی

1399/03/31 10:10:16 ق.ظ

پروفسور محمد پسر ک لی استاد نمونه ایرانی دانشگاه آریزونا، دانشمند سال جهانی و برنده مدال صلح آزادی دنیا است. او علاوه بر جایگاه علمی بسیار ممتازش در جهان، در نزد خانواده‌ها به دلیل ویژگی‌های انسانی نیز دارای مرتبه بلندی است.

پروفسور پسر ک لی تجربه‌های ارزشمند خود را درباره ویژگی‌های یک خانواده موفق به‌رغم مشغله بسیار فراوان، به شرح زیر تهیه و ارسال کرده که ضمن تقدیر از این استاد بزرگوار، متن آن را برای استفاده و بهره‌مندی شهروندان علاقه‌مند منتشر می‌کنم.

ارتباط درست و صادقانه بین اعضای خانواده به‌ویژه همسران که الگویی برای فرزندان هستند.

تشویق کردن اعضای خانواده در مقابل فعالیت‌های خوب و سازنده‌ای که انجام می‌دهند.

متعهد بودن همسران نسبت به یکدیگر و گسترش این تعهد در بین اعضای خانواده.

داشتن اعتقادات مذهبی و ایمان به خدا و خداترس بودن که سبب داشتن وجدان بیدار برای اعمال درست در میان اعضای خانواده می‌شود.

برقراری ارتباطات صحیح اجتماعی.

بیان قدردانی همسران از یکدیگر و گسترش آن در میان اعضای خانواده.

تعیین نقش‌ها و مسئولیت‌ها در بین همسران و اعضای خانواده در زندگی.

تعیین گذراندن وقت‌های باکیفیت همسران با یکدیگر و فرزندان.

داشتن احترام متقابل زوجین و گسترش آن در بین اعضای خانواده.

حمایت پدر و مادر از یکدیگر برای تربیت فرزندان.

دو زوج همواره باید در کنار هم و مکمل هم در فعالیت‌ها باشند تا زندگی به شکل مناسب‌تری به‌پیش برود.

داشتن روحیه انعطاف زوجین نسبت به عقاید متفاوتی که نسبت به مسائل دارند و تلاش برای نزدیک ساختن نظرات هم به یکدیگر.

در گفت‌وگوهای خود به فکر برنده شدن و پیروزی نباشند بلکه از نظرات هم برای پیروزی در بهتر شدن زندگی مشترک استفاده کنند.

یادگیری و کسب آگاهی و دانش یکی از رمزهای خانواده‌های موفق است. تلاش کنیم برای تحصیل و کسب یادگیری‌های جدید علاوه بر حمایت، مشوق یکدیگر هم باشیم.

مسئله تأمین امنیت اقتصادی در خانواده یکی از موارد جدی است که در صورت نداشتن تدبیر لازم، خانواده‌ها را دچار اغتشاش و پایه‌های زندگی را متزلزل می‌سازد. همسران در گام نخست باید با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی خانواده، ضمن رعایت صرفه‌جویی‌های لازم، این موضوع را با احترام و گفت‌وگوهای سازنده به فرزندان هم آموزش دهند.

در هر شرایط خانواده‌ها برای داشتن کانون گرم و صمیمی نباید بگذارند ذره‌ای از علاقه و دوستی و مهربانی بین آن‌ها کاسته شود.

خلق‌وخوی مناسب همواره در همه شرایط بهتر عمل می‌کند هیچ‌گاه همسران، رفتار محبت‌آمیز و با احترام را نسبت به یکدیگر را فراموش نکنند و اجازه ندهند این ویژگی مهم در روابطشان کمرنگ شود.

فراموش نکنید یک خانواده و دو زوج موفق هیچ‌گاه نباید در بروز مشکلات همدیگر را سرزنش کنند. بیاموزیم به‌جای ملامت کردن یکدیگر در حل مشکلات، یاری‌رسان هم باشیم.

هر انسانی دارای اصل و نسبی است. فراموش نکنید اصالت انسان‌ها همواره باید مورد احترام همسران قرار گیرد و این امر در رفتارهای زوجین به فرزندان نیز آموزش داده شود.

یکی از راه‌های موفقیت خانواده‌ها سعی و تلاش آن‌ها در فعالیت‌ها است. خانواده موفق همواره با زحمت برنامه‌های خود را به‌پیش می‌برد.

خانواده موفق با روحیه کار و تلاش، الگویی سازنده برای اعضای خانواده محسوب می‌شود.

زن و شوهر همواره باید از یک رابطه سالم و دوست‌داشتنی برخوردار باشند.

آموزش پذیرش شکست در بین زوج‌ها باید نهادینه شود و هرگز در شکست‌های احتمالی نباید همسران از یکدیگر مأیوس و ناامید شوند و در چنین شرایطی باید به یکدیگر کمک کنند تا ضمن درس گرفتن از شکست‌های احتمالی، حامی یکدیگر در شکست‌های پیش‌آمده در زندگی باشند.

در مقابل تنش‌ها و فشارهای احتمالی برای یکدیگر سنگ صبور باشند و تحمل همدیگر را در بروز تنش‌های پیش‌آمده با گفت‌وگوهای مفید و مشورت دادن افزایش دهند.

وفاداری همسران به یکدیگر یکی از ویژگی‌های ثبات زندگی‌های مشترک است که همسران ضمن پایبندی به آن لازم است تمام تلاش خود را به کار ببندند تا با وفاداری به هم زندگی‌های خود را مستحکم و موفق سازند.

بدبینی آفت خانواده‌ها است و آن‌ها را از موفقیت دور می‌سازد و این احساس منفی همانند سمی است که زهر آن زندگی را به نابودی می‌کشاند. پس احساس مثبت و خوش‌بینی را آموزش ببینید و آن را در زندگی عملی سازید تا مشاهده کنید با داشتن احساس مثبت و خوش‌بینی به زندگی، چه خانواده آرام و سالمی خواهید داشت.

و بخشیدن، گذشت و چشم‌پوشی از اشتباهات یکدیگر و فرصت دادن به یکدیگر برای جبران خطاهای احتمالی از رمزهای یک خانواده سالم و موفق و نمونه است.

اخبار مرتبط