شدت کار و فعالیت، توان جسمی فاطمه را از او گرفته است. آسیاب گندم، پخت نان، بچهداری، کارهای خانه و ... نیروی حضرت (سلاماللهعلیها) را ضعیف کرده است. امروز درحالیکه به زخمهای دست خود نگاه میکند، رو به پدر میفرماید: «یا رسولالله (صلیاللهعلیهوآله)! دستهایم از شدت کار ورم کرده، دیشب تا صبح گندم آرد میکردم و علی (علیهالسلام) بچهها را نگهداری میکرد.»
پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) به طرح یک تقسیمکار اساسی میاندیشد. رو به دختر و داماد خود میفرماید: «فاطمه جان! ازاینپس کارهای داخل منزل با تو و کارهای بیرون با علی (علیهالسلام)».
زهرا که این تقسیم مسئولیت را نشانه نگرش منطقی پدر به جایگاه زن و مرد میبیند، با خوشحالی میفرماید: جز خدا کسی نمیداند که از این تقسیمکار چه قدر خوشحالم؛ زیرا پیامبر خدا مرا از کارهایی که مربوط به مردان است بازداشت!
پیام تصویر به خانواده معاصر
خانمها!
کارِ خانه اگرچه جزء مسئولیتهای شرعی زن نیست، اما تأثیر غیرقابلانکاری در تحکیم خانواده، سلامت جسمی و روحی اعضای خانواده و حتی آرامش خود زن دارد، زیرا کاملاً بر روحیات و توان زن منطبق میباشد.
مهمتر از همه اینکه فعالیتهای بیرون از خانه، خصوصاً جایی که منجر به اختلاط با مردان شود، خواهناخواه تهدیدی بر سلامت و آرامش زن خواهد بود. هیچکس نمیتواند این را انکار کند که انجام کارهای مردانه همخوانی با فطرت زن ندارد. همچنان که انجام مسئولیتهای زنانه، برای مرد عذابآور خواهد بود و نتیجه مطلوب را با خود نخواهد داشت. باید هرکدام از مهرهها در جای خود قرار بگیرد تا چرخ حیات بهسلامت به چرخش خود ادامه دهد.
آقایان!
همیشه به یاد داشته باشید که انجام کارهای خانه، وظیفه زن نیست بلکه لطف او به شما و خانوادهاش میباشد. هرگز رفتاری طلب کارانه نداشته باشید. چراکه اگر همسرتان این لطف را از زندگیتان دریغ کند، بهطورقطع چرخ زندگیتان از حرکت خواهد ایستاد و در کوتاهترین زمان آرامش از خانهتان وداع خواهد کرد.
منبع: آلبوم خانواده، جواد اکبری دافساری و محبوبه زارع