جنگ خندق است و شهر مدینه در محاصره قرار دارد. هرکس بهاندازه توان خود جنگ را پشتیبانی میکند. فاطمه قرص نانی برای کودکانش پخته است؛ اما نمیتواند بدون پدر لقمه از آن را به کودکان خود بخوراند. معمولاً وقتی با پدر کار دارد، برای او قاصد میفرستد؛ اما این با خود به سمت خط مقدم جبهه میرود. میرود تا به پدر اعلام کرده باشد که با حداقل امکانات هم لحظهای از یاد او غافل نیست. میرود تا در این خستگی و آشفتگی جنگ، حمایت عاطفی خود را به پدر ثابت کرده باشد. پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) را پیدا میکند. کنار او مینشیند. سفره ساده نان را میگسترد و میفرماید: پدر جان! نتوانستم لقمهای بدون شما در دهان خود و کودکانم بگذارم.
پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) در اوج خستگی و گرسنگی، لقمهای نان را جدا میکند و میفرماید: این اولین غذایی است که پدرت بعد از سه روز بر دهان میگذارد.
پیام تصویر به خانواده معاصر
خانمها!
قدرت مدیریت عاطفی و حمایت روحی شما حتی در میان میدان جنگ هم میتواند، امیدبخش و جریان آفرین باشد.
وقتی اعضای خانواده حضور عاطفی و حمایت شما را احساس کنند، تحمل رنجها و سختیها برایشان آسان و شیرین میشود.
گاهی با جملات عاطفی هم میتوانید حرکت آفرینی را در اعضای خانواده خود رقم بزنید. در اینگونه همدلیها کودکانتان را هم شریک کنید تا هم درس محبت و پیوند اخلاقی را دریابند و هم ارزشهای انسانی و اخلاقی را در شرایط مختلف تجربه کنند.
خانوادهها! هدیهای که از اهل خانه میگیرید و توجهی را که از جانب آنها به شما میشود، هرگز از یاد نبرید. بهمحض دریافت میزان خرسندی و نیاز خود را به آن توجه، اعلام کنید تا هم دیگران به حمایت بیشتر تشویق شوند و هم قدرشناسی خود را نشان داده باشید.
منبع: آلبوم خانواده، جواد اکبری دافساری و محبوبه زارع