بچهها به پیشنهاد پدربزرگ مسابقه خطاطی گذاشتهاند. پدربزرگ فرموده: کسی که زیباتر بنویسد، قدرتش بیشتر است!
بچهها خطهای خود را نزد پدربزرگ آوردهاند؛ اما او قضاوت نمیکند.
میفرماید: باید مادرتان خط بهتر را تعیین کند. مادر با خود میاندیشد: من چگونه بین این دو کودک داوری کنم؟! اگر بگویم خط حسن (علیهالسلام) بهتر است حسین (علیهالسلام) از او کوچکتر است و ممکن است احساس ضعف کند. اگر بگویم خط حسین (علیهالسلام) بهتر است ممکن است به غرور حسن (علیهالسلام) بربخورد.
بدیعترین تصمیمی که میتواند یک مادر خلاق بگیرد همان تصمیمی است که فاطمه (سلاماللهعلیها) گرفته است. او داوری را به تلاش خودشان واگذارمی کند. من گردنبندم را پاره میکنم و دانههای آن را روی زمین میپاشم. هرکدام از شما دانههای بیشتری جمع کند، خط او بهتر و قدرت او بیشتر است!
گردنبند را پاره میکند تا کودکان به میزان بها دادن مادر به داوری این مسابقه پی برده باشند.
پیام تصویر به خانواده معاصر
فضای رقابت سالم را در قالب بازی میان فرزندان برقرار کنید و آنها را به ارزشها تشویق کنید.
بازی، همه دنیای یک کودک است. به دنیای او احترام بگذارید تا او هم به عالم شما بها دهد.
بازی سالم، تضمینکننده سلامت روح و جسم کودکتان خواهد بود. رقابت را میان گروه همسالان برقرار سازید و خود در آن داخل نشوید. تنها خود را ناظر بازی قرار دهید!
پدرها!
یادتان باشد بهتر است نتیجه بازی و داوری را به مادر واگذار کنید تا با قدرت عاطفی خود لذت آن را برای کودکان تشدید و ماندگار کند.
مادرها!
گاهی میتوان بهراحتی نظر داوری را نظر داوری را بیان کرد؛ اما شما باید مادرانه و با سیاست حفظ شخصیت و روحیه کودکتان قضاوت کنید. پس با لحاظ همه این مسائل، داوری را به سمتی بکشانید که خود تعیینکننده برنده و بازنده باشند.
منبع: آلبوم خانواده، جواد اکبری دافساری و محبوبه زارع