پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) در خلوتی عارفانه، چهل روز دوری از خانه و خدیجه (سلاماللهعلیها) را برگزیده است. امر خداوند است و رسولش بر اجرای آن مطیع و فرمانبردار. یقیناً در برابر دستور پروردگار، هیچکس حتی همسر، حق اعتراضی ندارد.
اما مسئولترین مرد جهان که بیش از همگان آرامش همسر و استحکام روابط خانواده برایش اهمیت دارد، نمیتواند چهل روز همسرش را در نگرانی و بیخبری رها کند.
برای همین است که اینک عمار بر در خانه خدیجه (سلاماللهعلیها) میکوبد و ندا میدهد:
بانوی من! پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) فرموده که دوری از شما نه به خاطر کراهت یا دشمنی است. هرگز چنین نیست. بلکه خدا شما را دوست دارد و ملائکهاش نیز. خدا شما را هر صبح و شام بر رخ ملائکه میکشد و بر وجودتان مباهات میکند؛ اما این چهل روز جدایی از شما و خلوت با پروردگار فرمان خداست. تحمل کنید. آرام و قرار داشته باشید و در خانه را به روی هیچکس نگشایید...
پیام تصویر به خانواده معاصر
آقایان!
بسیاری از اتفاقات غیرقابلپیشبینی هستند...
مطمئناً همسرتان با ملاحظه مسئله پیشآمده میتواند مشکل شما را درک و همراهیتان کند. آنچه تحملش برای او سخت است و فضای خانه و آرامش او و فرزندانتان را بر هم میزند این است که او را بیخبر بگذارید.
سعی کنید فضای میان خود و همسرتان را طوری جهتدهی کنید که او اولین کسی باشد که از مسائل و مشکلاتتان مطلع میشود.
زنان، شامه بسیار قویای دارند و بیآنکه خود بدانید حوادث را احساس میکنند. اگر آرامش همسرتان برای شما مهم است، بدترین اتفاقات و مشکلات را هم آرام و خونسرد برای او بیان کنید تا هم پشتوانه روحیتان باشد و هم خودش دچار آشفتگی و دلهره نشود.
خانمها!
در مواقعی که همسرتان شما را از مسئلهای خاص مطلع میکند، با حفظ خونسردی او را آرامش دهید. اصلاً وارد جزئیات نشوید و او را سؤالپیچ نکنید. مطمئن باشید تا جایی که صلاح بداند خودش موضوع را مطرح خواهد کرد.
کنجکاوی خود را کنار بگذارید و فقط او را به مهربانی خدا و یاری او دل گرم نمایید. از هرگونه سرزنشی خودداری کنید.
منبع: آلبوم خانواده، جواد اکبری دافساری و محبوبه زارع