مهارت های زندگی
  • 5092
  • 160 مرتبه
موارد بسیار مهم برای انتخاب کفش

موارد بسیار مهم برای انتخاب کفش

1399/06/31 01:36:14 ب.ظ

فرم پاهای افراد بر اساس انگشتان پا متفاوت است به همین خاطر صرفاً با تکیه‌بر سایز نباید اقدام به خرید کفش کرد.

مناسب بودن یک کفش صرفاً به این نیست که سایز عددی آن با پای فرد بخواند بلکه باید در انتخاب کفش به فرم پا توجه کرد چه‌بسا که برخی از کفش‌ها باوجوداینکه ازنظر سایز مشکلی ندارند اما ازنظر فرم با پای فرد همخوانی نداشته باشند و باعث بروز مشکلات شوند.

فرم پاهای افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است لذا باید قالب کفش با آن همخوانی داشته باشد و صرفاً در نظر گرفتن سایز طولی پا کار درستی نیست ضمن اینکه برخلاف ادعای بسیاری از فروشندگان کفش جا باز نمی‌کند.

فرم پا در سراسر دنیا به سه دسته تقسیم می‌شود که باید به آن توجه کرد. دسته نخست کسانی هستند که انگشت شصت پای آن‌ها بزرگ‌تر است و بقیه انگشت‌ها به ترتیب کوچک می‌شوند اما دسته دوم کسانی هستند که انگشت دوم و سوم پاهایشان بزرگ‌تر است. دسته سوم کسانی هستند که انگشت‌های یکسانی دارند و تمام سرانگشتان به یک اندازه هستند.
با توجه به‌اندازه انگشتان نوع قالبی که برای پا معین می‌شود متفاوت است اما در کنار این مسئله توجه به عرض پا نیز مهم است.

عرض پا یک مسئله مهم است که در تمام دنیا به آن توجه می‌شود، عرض پا مسئله‌ای است که علاوه بر سایز و قالب به آن توجه می‌شود اما متأسفانه در ایران حتی برای برندهای خارجی که وارد کشور می‌شوند این مسئله لحاظ نمی‌شود و کمتر کسی به آن توجه می‌کند.

در تمام دنیا کفش بر اساس فرم و عرض پا در کنار سایزبندی ارائه می‌شود البته در ایران هم برخی از فروشندگان علم این کار را دارند و با مشاوره دادن این مشکل را رفع می‌کنند اما تعداد این افراد متخصص بسیار کم است.

آیا برای طراحی کفش در ایران این سه فرم پا لحاظ می‌شود؟ قالب‌ها تحت این عناوین نیستند اما تولید انجام می‌شود منتها مسئله اینجاست که انتخاب کفش‌ها باید با علم خود خریدار صورت گیرد.

کسانی که انگشت‌های بلندتری دارند باید از کفش‌های کشیده استفاده کنند تا امکان حرکت برای انگشتان پا ایجاد شود بالعکس کسانی که پاهای پهنی دارند بهتر است از کفش‌های گرد استفاده کنند.

کفش پاشنه‌بلند تا میزان زیادی غیراستاندارد است زیرا در این حالت پنجه پا مجبور به تحمل وزن فرد می‌شود درحالی‌که برای حالت عادی این پاشنه پا است که 75 درصد وزن بدن را تحمل می‌کند.

گر چه کفش پاشنه‌بلند در هیچ حالتی توصیه نمی‌شود اما بهتر است افراد از نمونه‌هایی استفاده کنند که انگشت‌های پا را به یکدیگر نچسباند و امکان حرکت به فرد بدهد.

علت خستگی مفرط کفش‌های داخلی نظیر کالج چیست؟ کفش کالج جزء نمونه‌های راحت و سبکی است که با اغلب فرم پاها سازگار است اما مشکل اینجاست که زیره این کفش‌ها مناسب نیست یعنی آن ضخامت استاندارد در این نوع کفش‌ها لحاظ نشده است.

زیره مناسب یک کفش باید حداقل یکسانت ضخامت داشته باشد اما متأسفانه اغلب کفش‌های داخلی این‌گونه نیست. به‌خصوص در کفش کالج این ضخامت رعایت نشده است زیرا مسئله کاهش هزینه و سبک ماندن کار در اولویت بوده است.

صنعت این بخش در کشور ضعیف است و عمدتاً از جنس PVC در ساختار این نوع کارها استفاده می‌شود که انعطاف کم و سنگینی بیشتری نسبت به سایرین دارد.

در تمام دنیا از لاستیک در قسمت‌هایی از کفش استفاده می‌شود تا مشکل ضخامت زیره و انعطاف آن رفع شود. استفاده از لاستیک کمی بر وزن کار می‌افزاید اما پروسه طولانی‌تری در تولید به همراه دارد.

برای طراحی کفش استاندارد ابتدا یک طراح صنعتی نیاز است. طراح صنعتی کسی است که ایده بدهد و طراحی ترسیمی بداند در مرحله بعد نیازمند کسی هستیم که دانش ارگونومیک و بهداشت صنعت را بداند البته اگر یک طراح صنعتی بخواهد می‌تواند در این عرصه دانش کافی را کسب کند اما دروس دانشگاهی به‌تنهایی برای این بخش کافی نیست.

بعد از حضور این متخصصین وارد پروسه تولید و حوزه کفاشی می‌شویم که خود مباحثی جداگانه به دنبال دارد.

درباره دلایل عدم تولید کفش تخصصی ورزشی در کشور: در ایران افراد متخصص و با علم این کار حضور دارند اما دلیل اینکه اغلب کفش‌های ورزشی تولیدی ایران قابلیت حرفه‌ای برای استفاده ورزشی ندارند این است که مهندسی لازم در کشور وجود ندارد به این معنا که سرمایه‌گذاری کلان اتفاق نیفتاده است.

بهترین خرید کفش، بهتر است هر فردی برای خرید کفش زمان مناسب را بداند و بعدازظهرها برای خرید کفش اقدام کند زیرا در طول روز به دلیل فعالیت و ایستادن قسمت تحتانی بدن بزرگ‌تر می‌شود.

منبع: هنر آنلاین