امید های آینده
  • 6119
  • 115 مرتبه
یادم تو را فراموش

یادم تو را فراموش

1399/10/18 10:18:51 ق.ظ

پیشنهادهایی به دختران نوجوان برای زندگی بهتر
 

 

تمرکز را به سبد آرامش خود اضافه کنید!

حواس‌پرتی، آفتی است که ذهن خیلی‌ها را گرفتار کرده است. زمانی که در چرخهٔ ناهماهنگی بین ذهن و کارهای خودمان گرفتار می‌شویم، از تمرکز دور شده و توان مدیریت مسائل از دست ما خارج می‌شود. در این شرایط ممکن است کاری را از روی عادت انجام دهیم، ولی روند اجرای آن کاملاً خودکار و بدون حضور ذهنی ماست؛ در ذهنی ماست؛ یا نمایش انجام آن را دیگران داریم؛ مثل زمانی که در کلاس، سرمان شانهٔ تأیید بالا و پایین می‌بریم، ولی حواسمان دیگری است. در چنین شرایطی، با ذهنی به‌هم‌ریخته و آشفته روبه‌رو می‌شویم که قدرت مدیریت مسائل و همراهی با آن را ندارد و حس و حال خوبی هم به ما نمی‌دهد. ناآرامی ریشهٔ چنین مشکلی است و تمرین برای داشتن لحظه‌های خوب و مسلط، می‌تواند ما را از این آفت دور کند.


پیشنهاد:

افزایش تمرکز برای همه امکان‌پذیر است و می‌توان با تمرین‌های راحت و آسان، فرماندهی ذهن را به دست گرفت تا شاهد نتایج پربار آن باشیم. برای ایجاد تمرکز، به چند روش جالب‌توجه کنید:

1. از کارهای ساده برای تمرین تمرکز شروع کنید. زمانی که مشغول نوشیدن یک لیوان آب هستید، حواستان را فقط به نوشیدن آن جمع کنید.

2. تمرین تنفس کنید. وقتی ما روی تنفس عمیق تمرکز می‌کنیم، نشاط ذهنی بهتر و تسلط بیشتری را شاهد خواهیم بود.

3. از کارهایی که سبب بروز این مشکل می‌شوند، خودداری کنید و تلاش کنید در هرزمانی کار مخصوص همان زمان را انجام دهید؛ مثلاً وقت خواب، وارد شبکه‌های اجتماعی نشوید.

4. مراقب ذهن خود باشید و آن را با مصرف بیهوده در مطالب، دیدنی‌ها و شنیدنی‌هایی که سودی به حالتان ندارند، هدر ندهید.

5. بازی کنید. «یادم تو را فراموش»، یکی از بازی‌های خوب برای ایجاد تمرکز است.

6. خودتان را جریمه کنید و با هر بار جا گذاشتن یا بروز دیگر نشانه‌های حواس‌پرتی، از خودتان حساب بکشید.


تصمیم‌های خود را به سرانجام برسانید

زمانی که تصمیمی می‌گیریم، یک پوشه در ذهن ما باز می‌شود. این پوشه منتظر اقدام ماست و تا رسیدن به نتیجهٔ نهایی، بازمی‌ماند. زمانی که توانستیم تصمیم‌های خود را نهایی کنیم، پوشه بسته شده و سراغ پوشه‌های دیگر و تصمیم‌های دیگر می‌رویم. این مدار موفقیت، برای ذهن ما طراحی شده است، ولی افراد زیادی هستند که قدرت تمام کردن ندارند و ذهنشان انباری است از تصمیم‌های ناقص، رهاشده و نامشخص. این ناتمام‌ها به‌صورت دائمی از ذهن انرژی می‌گیرند و فرد را دچار خستگی عصبی می‌کنند. به همین دلیل، لازم است هرچه زودتر مسیر درست بستن فایل‌های باز را بیابیم و به آن پایبند باشیم.


پیشنهادها:

1. فهرستی از ناتمام‌های خود را شناسایی و ثبت کنید.

در این فهرست ممکن است کارهای ناتمام مانند کتابی که بخشی از آن را مطالعه کرده‌اید، وجود داشته باشند؛ یا افکار ناتمام مانند یک سؤال که به جواب کامل آن نرسیده‌اید، در آن وجود داشته باشد. ممکن است احساس ناتمامی ذهن شما را اشغال کرده باشد؛ مثل‌اینکه از دوست خود رنجیده‌اید و الآن درگیری احساسی ناتمامی نسبت به او دارید.

2. برای فهرست خود، برنامه اجرایی طراحی کنید.

3. برنامهٔ اجرایی شما می‌تواند یکی از سه تصمیم زیر باشد:

الف) این کار را برای انجام در اولویت قرار می‌دهم و تا پایان دنبال می‌کنم.

ب) از ادامهٔ آن انصراف می‌دهم و نمی‌خواهم به پایان برسانم.

ج) فعلاً شرایط انجام آن را ندارم و تا تاریخ مشخص دربارهٔ آن فکر نمی‌کنم.

با همین چند روش ساده، موفق می‌شوید ذرات شناور ذهن خود را به آرامش برسانید و از سؤال‌های تکراری در امان بمانید. ذهن شما با مدیریت قوی، به کارهای دیگر پرداخته و از لذت فرماندهی آن برخوردار می‌شوید. پیشنهاد می‌کنم همین الآن دست‌به‌کار شوید و فهرستی از کارها، افکار و احساسات ناتمام خودتان تهیه کنید.

منبع: ماهنامه خانه خوبان

اخبار مرتبط