ماهیت معجزهآسای کاربرد اعداد در قرآن کریم هر فرد لجوجی را متقاعد میکند. بهخصوص اگر این نکته را در نظر بگیریم که قرآن ظرف 20 سال وحی شده است. ازاینرو فعالترین ذهنها هم نمیتوانست این توازن را در چنین دوران طولانی حفظ کند؛ بنابراین باید از سوی خداوندی عالم و رحمان آمده باشد.
این توازن آسمانی تصادفی نیست؛ بنابراین میتوانیم بگوییم که این پدیده چیزی جز یکی از آیههای بزرگ خداوند نیست. عبدالرزاق نفال در سه جلد کتاب «کاربرد معجزهآسای اعداد در قرآن کریم» به این آیه کریمه پرداخته است. او میگوید که برخی کلمات به تعداد مساوی بهکاررفتهاند. علیرغم این حقیقت که در سورههای مختلف قرآن کریم بسیار پراکندهاند. بهعنوان نمونه چند مورد آن اینجا ذکر میشود:
1. تعداد کلمات این جهان و جهان دیگر 115 بار یعنی به تعداد مساوی بهکاررفته علیرغم این حقیقت که در بسیاری از موارد این دو در یک سوره ذکر نشدهاند.
2. فرشته و شیطان 68 مورد ذکرشده درحالیکه مشتقات آنها نیز 20 بار ذکر شده که مجموعاً 88 بار بهکاررفته است.
3. زندگی انسان و مرگ و مشتقات آن هر یک 145 بار بهکاررفته است.
4. دید و بینش هر یک 148 بار ذکر شده که مساوی با تعداد قلب است.
5. اعمال خوب و اعمال بد با مشتقات آنها هر یک بهطور مساوی 167 بار بهکاررفته است.
6. جهنم و مجازات هر یک 26 بار بهکاررفته است.
7. دانش و یادگیری با مشتقات آن هر یک 811 بار بهکاررفته است که تعداد آن برابر با کلمه ایمان و مشتقات آن است. این حقیقت نشان میدهد که تا چه حد اسلام به دانش و یادگیری اهمیت میدهد که تعداد آن برابر با ایمان است.
8. آنچه واقعاً شگفتآور است این است که رحمان 57 بار و رحیم 114 بار که معادل تعداد سورههای قرآن است.
9. خیلی عجیب است که در قرآن کریم الهام، اسلام و رستاخیز با مشتقاتشان هر یک 70 بار بهکاررفته است.
10. سحر و شیدایی هر یک 60 بار بهکاررفته است گویی خداوند میخواهد توجه ما را به شباهت تأثیر این دو جلب کند.
11. آتش و مشتقات آن و مشرک هر یک 154 بار ذکر شده است.
12. روزه و صبر به تعداد مساوی در قرآن استفاده شده است.
13. مغز و نور هر یک 49 بار بهکاررفته است.
14. عشق و اطاعت با همه مشتقات آن هر یک 83 بار بهکاررفته است.
15. سخاوت و پاداش هر یک 20 بار بهکاررفته است.
16. اغوا و گناه هر یک 22 بار استفاده شده است.
17. بخشش و مشتقات آن 234 بار بهکاررفته که دو برابر تعداد دفعاتی است که عذاب با مشتقات آن ذکر شده است. این فضل و رحمت خداوند را نسبت به مخلوقاتش نشان میدهد.
18. کلمه ماه 12 بار و کلمه روز 365 بار ذکر شده است.
چه نیرو یا چه ذهن الکترونیکیای میتواند چنین تعداد کلمات مشابهی را برای موضوعات متضاد قرار داده باشد و سپس این کلمات را در آیات مختلف قرآن کریم به بهترین روش پراکنده کرده باشد.
توازن کامل و هماهنگی دقیق مشخصه آفرینش خداوند در جهان و در انسان است. قرآن این نظام کاملاً صحیح را منعکس میکند. گویی خداوند میخواهد بگوید این کلام من و این آفرینش من است.
هیچکس نمیتواند این پدیده معجزهآسا را رد کند زیرا با اعداد سروکار دارد. عدد همیشه یک معنا دارد و آن حقیقت کامل است. عدد شاهد واضح گفته پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهواله) است کهامی بودهاند و اینکه قرآن کریم چیزی جز وحی از جانب خداوند نیست.
منبع: مجله بشارت