در بارگذاری گذشته به 8 مورد از نعمتهای که برای پرهیزکاران در بهشت مهیا است پرداختیم اکنون به ادامه مطالب در باب نعمتها میپردازیم.
9- خدمتگزاران بهشتی:
جوانان زیبایی که مانند لولو در صدفاند به خدمت پرهیزکاران گماشته میشوند و در گرداگرد متقین میچرخند و از هیچگونه خدمت فروگذاری نمیکنند و کاسههای شراب طهور را پیدرپی به دست پرهیزکاران میدهند.
10- لباسها:
پرهیزکاران لباسهای حریر و دیباج لطیف و ظریف را به تن میکنند، لباسی که چشم دنیایی آن را ندیده و گوش مادی توصیف آن را نشنیده است.
11- غذاها:
گوشتهای لطیف پرندگان و از هر چیز که دلشان میخواهد و انواع میوهها.
12- مشروبات بهشتی:
پرهیزکاران در بهشت از انواع آشامیدنیها استفاده میکنند: آبهای بهشتی که بههیچوجه کهنه نمیشود و رنگ و بویش تغییر پیدا نمیکند و همچنین شیر بهشتی که هرگز بدطعم و فاسد نمیشود، شرابهای طهور و عسل مصفا.
13- سایههای بهشتی:
یکی از نعمتهای لطیف و لذتبخش پرهیزکاران سایههای بهشتی است که آنان در زیر سایهها با کمال آسایش و آرامش به سر میبرند که نه زحمت گرما را حس میکند و نه از عذاب سرما خبر دارند.
14- بهترین خانهها:
از آیات کریمه قرآنی استفاده میشود که بهشت دارای مراتبی است که به هرکس مطابق عمل و لیاقتش داده میشود و همچنین خانههای بهشتی با هم فرق دارند، پرهیزکاران از خانههای ارزشمندتر بهشتی برخوردارند و در غرفههای بلند آن سکنی میکند.
15- باغها:
باغهای درختان مختلف مخصوصاً انگور در اختیار پرهیزکاران است به هر نحو و هرگونه که دلشان بخواهد در آنجا با همسران و فرزندان یا دوستان به گردش بپردازند و تفریح و تفرج کنند.
16- ایمنی از اسباب آزار:
پرهیزکاران از تمام گرفتاریها و مشکلات در اماناند و هیچگونه کار لغو و بیهوده و سخن دروغ که ایجاد زحمت کند برایشان وجود ندارد.
17- زندگی برادرانه:
پرهیزکاران برادروار روی تختهای بهشتی قرار میگیرند و با تمام مهر و محبت با هم زندگی میکنند.
18- پاکیزگی روح:
پرهیزکاران از هرگونه آلودگیهای روحی برکنارند نه بخل و حسد دارند و نه کینهتوزند و نه فکر خیانت به سرشان میزند.
19- الحاق همسران و فرزندان:
اگر فرزندان و همسران پرهیزکاران از اهل ایمان باشند ولو اینکه گناهکار هم باشند به آنها ملحق میشوند و از نعمتهای آنان برخوردار میگردند.
20- سلام و درود فرشتگان:
هنگامیکه پرهیزکاران در جایگاه خود قرار گرفتند فرشتگان فرستاده الهی بر آنان وارد میشوند و به آنان سلام میدهند.
21- خلود:
بهشت برای متقین همیشگی است و هرگز ازآنجا بیرون نخواهند رفت و این یک اطمینان خاطری است که روح انسان را شاد و مسرور میکند.
22- گستردگی بهشت:
اندازه و معیارهای دنیوی که ما به آنها عادت کردهایم نمیتوانند مقیاس سنجش امورات معنوی و موضوعات اخروی باشند، لکن خداوند درباره گسترش بهشت معیاری را به کار برده است که اگرچه انسان نمیتواند بهطور کامل آن را دریابد لکن یک تصویری از وسعت و عظمت بهشت به دست میدهد. میفرماید: وسعت بهشت بهاندازهٔ وسعت آسمانها و زمین است اگرچه ما از وسعت آسمانها و زمین اطلاعی نداریم ولی این تعبیر عظمت بهشت را برای ما مجسم میکند و از وسعت زیاد آن حکایت مینماید.
23- مقام قرب الهی:
پرهیزگاران بالاتر از هر نعمتی نعمت مقام قرب الهی را پیدا میکند و فرشتگان آنان را دستهجمعی و با احترام ویژهای بهسوی پروردگار و مقام قرب الهی میبرند.
اینها قسمتی از نعمتهای خداوند است که برای پرهیزگاران آماده کرده است.
منبع: بهشتیان و دوزخیان در آیینه قرآن، سید آصف هاشمی